عسل نه تنها در تغذیه انسان ها نقش بسیار مهمی دارد بلکه خواص دارویی و آنتی باکتریالی هم دارد که از زمان های دور تاکنون به عنوان درمان های سنتی به کار می رود.
اگر چه عسل و البته هیچ ماده دیگری نمیتواند درمان سرماخوردگی و آنفولانزا باشد، اما میتواند به بهبود سرفهها و گلودرد ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند.
مصرف عسل به عنوان ماسک صورت یا به عنوان بخشی از روتین مراقبت از پوست می تواند به ترطیب پوست، کاهش التهاب و جلوگیری از پیری زودرس کمک کند.
عسل از دیرباز به عنوان یک آنتیبیوتیک موضعی توسط پزشکان طب سنتی و گیاهی مورد استفاده قرار میگرفتهاست.[۴۰][۴۱] اثرات ضد باکتریایی عسل، برای نخستین بار توسط دانشمند هلندی «برناردوس آدریانوس ون کتل» در سال ۱۸۹۲ نشان داده شد.[۴۲][۴۳] از آن زمان، مطالعات متعدد نشان دادهاست که عسل دارای فعالیت ضد باکتریایی گستردهای در برابر باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی است اما این ویژگی، میان انواع عسلهای مختلف بهطور گستردهای متفاوت است.
همچنین، عسل بهترین نتایج را در صورت مصرف در وضعیت طبیعی و بدون پردازش های شدید نشان می دهد.
این مواد می توانند به بهبود تغییر رنگی پوست و جلوگیری از پیری زودرس کمک کنند.
همچنین برخی از مطالعات نشان میدهد که عسل میتواند به بهبودی آسم و بیماریهای دستگاه تنفسی نیز کمک کند.
با این وجود از چند دهه قبل خواص عسل توسط چندین گروه check here تحقیقاتی تحت آزمایشهای بالینی قرار گرفته است و برخی از فواید آن مشخص شده است.
در دوران مدرن، تحقیقات علمی بیشتری در مورد عسل انجام شد. ارزش غذایی عسل و تأثیرات آن بر سلامت انسان به دقت مورد مطالعه قرار گرفت.
صفحههای دارای تابع تجزیهگر آرایشعدد با آرگومان غیرعددی
در یونان نیز خواص عسل مورد توجه بوده است، به طوری که آنها معتقد بودند که استفاده منظم و روزانه از عسل باعث افزایش طول عمر میشود.
[۶۱][۶۲] عسل بهطور کلی برای درمان ورم ملتحمه آلرژیک بیاثر در نظر گرفته میشود.[۶۳]
اما پیش از آنکه به فواید عسل طبیعی بپردازیم بهتر است برای فهم بهتر موضوع، با هم روند و نحوهی استفاده درمانی از عسل در طول تاریخ را مرور کنیم.
همچنین دارای خواص ضد التهابی است که باعث از بین بردن التهابهای مزمن میشود و به خاطر خواص ضدباکتریایی که دارد از عفونتها جلوگیری میکند.